Home
My Wrekin
Stow Farm stud menage

Stow Farm stud manege

  • Crown Estate Management

  • Princes Risborough

  • 3,750m of materials supplied

We were approached by Stow Farm Stud to provide geosynthetic separation and filtration solutions for a high intensity Horse manege.

The scope included the construction of a 60 x 30m manége with a 150mm deep drainage layer and a 150mm deep top dressed equisand surface.

After reviewing the site’s specific ground information we recommended our FasTrack™ 609 woven geotextile for the separation layer of the new clean sub base and the existing sub grade. FasTrack™ 609 is designed and manufactured to conform to the Department of Transport and Highways specification for road and earth works separation.

The geotextile recommended between the sub base and the new top equisand surface was our MultiTrack™ SNW80 non woven geotextile, which provides unrivalled puncture resistance, tensile strength and permeability. The SNW range of non woven geotextiles are ideal for the upper layer of geotextile reinforcement for horse maneges and other sports surfacing.

Stow Farm installation in progress

Stow Farm horse manege

Wrekin’s technical support and product design was critical to the implementation of the geotextiles. The manege is now operating very well and we are pleased with the final result.

Ian Slaughter

Crown Estate Management

Related case studies

Related case study

Colchester Cemetery and Crematorium

When Colchester Cemetery and Crematorium needed to increase the space visitors had to park their cars, its options were limited. The only potential area it identified was within a copse of established oak and maple trees. The use of ProtectaWeb™ for this project enabled it to go ahead with minimal tree felling and maximum land use.

Colchester Borough Council
Colchester Borough Council
Read the full Case Study
Related case study

Warner Brothers Studio

Wrekin helped Warner Brothers Studio and earthworks contractor Spadeoak to build new car parking areas as the land where they had previously built car parking on was being reclaimed for new buildings. Wrekin’s MultiTrack 1000 non woven geotextile was laid on the formation to provide separation and filtration.

Warner Brothers Studio
Warner Brothers Studio
Read the full Case Study